PRO-Hoek

EXCEPTIONELE VOORDELEN voorbehouden aan PRO's

U bent:

GARAGEBEDRIJF, RETAILIER, MECHANISME, TE KOOP EN VERKOOP van voertuigen, FLEET MANAGER, TAXI, GROSSIST

Waarom zijn roestvaststalen DPF de beste ?

Waarom zijn roestvaststalen DPF de beste ?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, zijn roetfilters onderhevig aan slijtage. Dit is vooral het geval wanneer regeneratiecycli niet meer normaal verlopen, bijvoorbeeld door verstopping. Er is echter nog een andere oorzaak van defecten mogelijk : wanneer roest het anti-vervuilingsapparaat heeft aangetast. Dit is een van de redenen waarom we DPF van roestvrij staal sterk aanbevelen.

De productiekwaliteit varieert sterk

Als je naar de prijzen op de markt kijkt, zal het je ongetwijfeld zijn opgevallen dat de prijzen van DPF met een factor drie kunnen variëren. Hier is een eenvoudige verklaring voor. Om de prijzen laag te houden, offeren sommige fabrikanten de kwaliteit van de gebruikte materialen op. Het resultaat is een snelle slijtage van het roetfilter. In tegenstelling tot wat je zou denken, zijn sommige grote merken niet vrijgesteld van kritiek. INOX 409 heeft veel eigenschappen, waaronder een perfecte weerstand tegen corrosie, dankzij het chroom dat in de samenstelling is gebruikt. Om geld te besparen, overwegen sommige mensen om het roetfilter uit hun auto te verwijderen , maar dit is niet echt een goed idee.

Maar dat is nog niet alles !

Het uiterlijk van een DPF alleen is geen indicatie van de kwaliteit. Het type monoliet dat wordt gebruikt, is ook erg belangrijk. Om kosten te besparen, kiezen sommige fabrikanten voor instapfilters voor cordieriet. Silicium gaat vaak langer mee en is beter bestand tegen slijtage. Veruit het interessantste materiaal blijft echter keramiek, dat de monoliet vormt (interne honingraatstructuur). Maar naast de materiaalkeuze is het onze unieke technologie om dunne lagen zeldzame metalen te coaten die het verschil maakt. Deeltjesfilters maken die steeds efficiënter en duurzamer zijn, is een echte uitdaging en het is een handelsmerk geworden. Als gevolg daarvan is onze bedrijfscultuur gebaseerd op het voortdurend verbeteren van de kwaliteit en het uitbreiden van onze assortimenten.

Wil je weten of je katalysator slecht is ? Wil je weten of je DPF verstopt is ?

Hoe herken je een DPF van goede kwaliteit ?

Als je niet veel van auto's weet, kan het kiezen van een goedkoop roetfilter een beetje een hindernisbaan zijn. Gelukkig is er een logo om je te helpen de juiste keuze te maken. Het is het TUV SUD-logo, dat staat voor de toonaangevende Duitse certificeringsinstantie. Het garandeert een kwaliteit die minstens gelijkwaardig is aan die van een origineel onderdeel van de fabrikant. Als dit logo niet aanwezig is, moet je uiterst op je hoede zijn. Maar wees gerust, de duurste DPF zijn niet noodzakelijk de beste. Veel fabrikanten maken enorme marges door te bouwen op hun merkimago. Er is maar één oplossing : vergelijk en verwijs naar het TUV SUD logo en de technologieën die gebruikt zijn bij het ontwerp van het DPF.

Afbeeldingsbron:
Karolina Osinska / Auteur: duallogic / Licentie-ID: 9BKJGDFATV - elements.envato.com

Geplaatst op 26-03-2019 door 2019 0 423

Verwante artikelen

Je DPF / katalysator reinigen of vervangen: hoe vermijd je...

Reiniging vs. vervanging, de DPF en de katalysator zijn echte zaken. Moe van de verwarring ? Bang voor oplichting ?...

Hoeveel kost het om een DPF te vervangen ?

Een roetfilter vervangen kost geld... Maar welk budget moet je uittrekken voor het vervangen van het DPF ?

Hoe kan ik zien of het DPF van mijn auto versleten is ?

Er zijn verschillende manieren om ernstige slijtage van een roetfilter vast te stellen.

Leave a CommentLeave a Reply

Blog categorieën

Laatste reacties

Blog zoeken