PRO-Hoek

EXCEPTIONELE VOORDELEN voorbehouden aan PRO's

U bent:

GARAGEBEDRIJF, RETAILIER, MECHANISME, TE KOOP EN VERKOOP van voertuigen, FLEET MANAGER, TAXI, GROSSIST

VERKOOPVOORWAARDEN

 

1 :   Inleiding en doel

2 :  Bestel

3 :   Producten

4 :   Prijs

5 :   Betaling

6 :  Levering

7 :   Geeft

8 :  Garantie

9 :  Geschillen

10 : Informatica en vrijheid

 

1 - Inleiding en doel :
De website www.krosfou.nl wordt beheerd door het bedrijf Krosfou, een vereenvoudigde naamloze vennootschap met een kapitaal van 10.000 euro, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd op 49 rue de Ponthieu 75008 Parijs - tel: 020 809 8969.

Krosfou verkoopt aan het grote publiek en aan professionals in Europa en in de wereld (raadpleeg ons), nieuwe, hoogwaardige en roestvrijstalen Diesel Particulate Filters (DPF), katalysatoren (autokatalysatoren) en onderdelen van auto-uitlaatsystemen, vervaardigd in Europa en conform de specificaties van de fabrikant.
Elke bestelling gevalideerd door een gebruiker, die noodzakelijkerwijs volledig handelingsbekwaam moet zijn, op de site www.krosfou.nl of per telefoon, impliceert de onvoorwaardelijke aanvaarding van deze Algemene Voorwaarden in hun geheel zoals weergegeven op de website op de datum van het plaatsen van de bestelling en zoals hieronder beschreven. Geen enkele voorwaarde vervat in andere documenten, al dan niet geleverd aan een gebruiker, kan worden geïntegreerd in het onderhavige, aangezien deze documenten onverenigbaar zouden zijn met deze Verkoopvoorwaarden die voorrang hebben op elke andere voorwaarde.
Krosfou behoudt zich het recht voor haar Algemene Voorwaarden te allen tijde en zonder kennisgeving te wijzigen.

2 - Bestel :
Alleen personen met volledige rechtsbevoegdheid zoals gedefinieerd in het Burgerlijk Wetboek kunnen een bestelling plaatsen.

Bestellingen worden geplaatst op de website www.krosfou.nl 7 dagen per week en 24 uur per dag, of door te bellen naar 020 809 8969 (klantenservice) van maandag tot zaterdag van 8.00 tot 11.30 uur, en van 13.00 tot 17.00 uur. De gebruiker verplicht zich tot de waarheidsgetrouwheid van de informatie die hij doorgeeft en zal worden betrokken bij elke betaalde bestelling waarvoor het gebruik van zijn e-mailadres en persoonlijke Krosfou-wachtwoord vereist is. De automatische registratiesystemen van Krosfou worden beschouwd als bewijs van de aard, de inhoud en de datum van de bestelling, evenals alle eerdere transacties. Krosfou kan elke bestelling annuleren van een gebruiker waarmee een bestaand of potentieel geschil bestaat. De informatie die de gebruiker verstrekt bij het plaatsen van de bestelling is de verantwoordelijkheid van deze laatste, bijvoorbeeld, voor een fout in het adres van de ontvanger die de goede distributie van de bestelling verhindert, kan Krosfou niet verantwoordelijk worden gesteld voor de onmogelijkheid van levering. Als twee gebruikers van www.krosfou.nl het laatste exemplaar bestellen van een productreferentie aangeduid als << op voorraad >>, Degene die als laatste betaalt, moet mogelijk 3 tot 5 werkdagen wachten voordat zijn bestelling wordt verzonden (tijd om de productreferentie van onze fabriek opnieuw op te slaan).

3 - Producten :
De producten die Krosfou in Europa op de markt brengt, voldoen aan de geldende Franse wetgeving en aan de geldende Europese normen.

Krosfou presenteert op haar website de te koop aangeboden producten met hun essentiële kenmerken. De foto's, tekst, grafieken, informatie en gereproduceerde kenmerken die de producten illustreren, worden echter louter ter informatie gegeven.

4 - Prijs :
De prijs van de verkochte producten wordt uitgedrukt in euro's, exclusief verzendkosten. Het is uitgedrukt alle belastingen inbegrepen (tax incl.) voor particuliere klanten in Europa, en belastingvrij (tax excl.) voor klanten buiten Europa, professionals en groothandelaren verbonden met hun identificator op www.krosfou.nl.

Op alle facturen van Krosfou is het btw-tarief van toepassing dat geldt op de datum waarop de bestelling wordt geregistreerd.
De prijs die wordt vermeld in de orderbevestiging is de definitieve prijs (met uitzondering van een fabrieksfout of een fout bij het invoeren van gegevens), inclusief de prijs van de producten en de verzendkosten.

5 - Betaling :
De betaling van de bestelling wordt uitgevoerd:

- online met een creditcard (VISA, Eurocard / Mastercard, enz.): de gebruiker moet het type creditcard, het nummer, de vervaldatum en het cryptogram opgeven. Een 3D-SECURE code (verstrekt door zijn bank, meestal via sms op het moment van de transactie) kan vereist zijn. De gebruiker garandeert dat hij gemachtigd is om de kaart te gebruiken en dat hij over voldoende geld beschikt om alle kosten van zijn bestelling te dekken.
De transacties worden uitgevoerd via een HTTPS-verbinding die PayPal tot stand heeft gebracht tussen de klant en de betaalserver. Gevoelige gegevens (creditcardnummer, vervaldatum, ...) volledig versleuteld en beschermd in SSL, kunnen niet worden onderschept door een derde partij tijdens de transactie. De betaling kan zonder motivatie worden geweigerd door PayPal, dat in realtime toegang heeft tot informatie en statistieken over het gebruik van bankkredietkaarten.
- met een PayPal-rekening: als je een PayPal-rekening hebt, kun je deze ook gebruiken voor de betaling van bestellingen op www.krosfou.nl.
- via bankoverschrijving (verwerkingstijd van 3 werkdagen voor verzending): de bestelling wordt verzonden na ontvangst van het geld, meestal binnen 3 tot 5 werkdagen.
De titel van de overschrijving moet het bestelnummer en de naam van de klant bevatten en moet worden verzonden naar:
Begunstigde: KROSFOU
IBAN: FR76 2823 3000 0104 0616 0361 567
BIC/SWIFT: REVOFRP2
Adres begunstigde: 49 rue de Ponthieu 75008 Paris
Adres bank: Revolut Bank UAB - 10 avenue Kleber, 75116 PARIS.
Krosfou behoudt zich het recht voor om de verwerking van bestellingen op te schorten in geval van weigering van betalingsautorisatie door officieel erkende instanties of in geval van wanbetaling. Om de belangen van haar gebruikers te beschermen, kan Krosfou ook de geldigheid van gedane betalingen controleren. In het kader van een controle kan de gebruiker worden gevraagd om binnen 72 uur bewijsstukken per e-mail naar het bedrijf Krosfou te sturen. Na deze controle behoudt Krosfou zich het recht voor om de bestelling te accepteren of te weigeren.
Als er een probleem is met de betaling, bel dan de klantenservice van Krosfou op 020 809 8969. Zij helpen je graag verder en geven aan wat de oorzaak van de blokkering is (bijv.: creditcardplafond bereikt, etc.).

6 - Levering :
De orderbevestiging van Krosfou volgt meestal enkele minuten na de online betaling door de gebruiker. Krosfou verzendt de bestelling nog dezelfde dag als deze voor 12.00 uur is ontvangen, anders de volgende werkdag. Krosfou verbindt zich ertoe de door de klant bestelde referenties binnen 96 werkuren in Europa te leveren, onder voorbehoud van hun beschikbaarheid. In het geval dat deze onderdelen niet in voorraad zijn, zal een periode van 3 tot 5 dagen (of meer) nodig zijn om de productreferentie vanuit onze fabriek opnieuw te bevoorraden. Krosfou zal de klant dan per e-mail op de hoogte brengen van de geschatte levertijd, als hij daarom vraagt.

Mogelijke leveringsmethoden in Europa:
<<DPD Snelle levering>>: levering in 2-3 dagen in Europa tussen 9.00 en 18.00 uur, voor elke bestelling die voor 12.00 uur is gevalideerd.
<<UPS Express levering 24h rond 9h / voor 12h / voor 18h>>: levering binnen 24 uur in Europa gegarandeerd door UPS rond 9 uur, voor 12 uur of voor 18 uur de volgende dag afhankelijk van de gekozen service, voor elke bestelling gevalideerd voor 12 uur 's middags.
Mogelijke leveringsmethoden in het buitenland:
<<DPD Europe levering>>: Levering in 2-3 dagen in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje. Levering in 2-4 dagen in Zwitserland. Levering in 4-5 dagen in Oostenrijk, Bulgarije, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Letland, Litouwen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Zweden.
<<UPS Express levering 24h rond 9h / voor 12h / voor 18h>>: levering binnen 24 uur gegarandeerd in heel Europa (inclusief Zwitserland) door UPS om 9 uur, voor 12 uur of voor 18 uur de volgende dag, afhankelijk van de gekozen service, voor elke bestelling die voor 12 uur 's middags is gevalideerd.
<<Express Wereld levering>>: levering door de lucht in 3-6 dagen wereldwijd, dank u vriendelijk om ons te raadplegen.
Eventuele vertragingen geven de koper niet het recht om schadevergoeding of terugbetaling van transportkosten te eisen.
Een bestelling kan meerdere keren aan de klant worden geleverd zonder extra kosten, afhankelijk van de beschikbaarheid van onderdelen.
Als de toegangsvoorwaarden tot de door de gebruiker gekozen leveringsplaats (werken, geblokkeerde/te smalle straat, onbekende deurcode, intercom ontoegankelijk ...) de vervoerder niet toelaten om de levering uit te voeren via de hoofdtoegang van woningen, kan de levering niet plaatsvinden; de leveringskosten zijn echter ten laste van de gebruiker.
De verzonden goederen reizen op risico van de ontvanger: het is verplicht om de algemene staat van het pakket te controleren en een specifiek voorbehoud te maken (op de bon) aan de vervoerder in geval van beschadigde onderdelen: anders zal geen terugbetaling of omruiling mogelijk zijn; aarzel niet om contact op te nemen met Krosfou op 020 809 8969 in aanwezigheid van de vervoerder.
In geval van niet-levering moet de niet-levering binnen 10 dagen na de datum van verzending worden gemeld aan [email protected] alle andere claims moeten binnen 30 dagen na ontvangst van de bestelling worden gemeld. Bij het ontbreken van een tijdige schriftelijke kennisgeving wordt de bestelling geacht te zijn geleverd in overeenstemming met de Verkoopvoorwaarden.
In geval van een fout van bestelde product(en) en ongeacht de oorsprong van de fout, is Krosfou niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade, bedrijfsschade, winstderving of omzetderving op welke wijze dan ook.

7 - Geeft :
Geen enkele terugbetaling zal worden aanvaard zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de dienst na verkoop van Krosfou die bereikbaar is via e-mail op [email protected], die je indien nodig een retournummer zal bezorgen en die je de te volgen procedure zal meedelen zodat de terugzending in de beste omstandigheden gebeurt.

(1) Als u ons bij uw bestelling het VIN/chassisnummer hebt meegedeeld waarvoor de bestelling is gemaakt en het product niet overeenkomt met uw voertuig, dan kunt u in de Europese Unie profiteren van de GRATIS TERUGROEP binnen 30 dagen vanaf de datum van ontvangst van het product, onder de volgende voorwaarden:
- dat het product zich in de oorspronkelijke, exacte staat bevindt (niet gebruikt, vrij van montagetekens, enz.), in perfect werkende staat, met alle accessoires bevestigd,
- het product mag niet <<geproduceerd op aanvraag>> product,
- dat het product wordt geretourneerd in de originele verpakking (karton, intacte verpakkingszak, ...),
- dat het product in een retourdoos wordt geplaatst met het retournummer (verstrekt door de dienst na verkoop van Krosfou) duidelijk zichtbaar aan de buitenkant en dat het product aan de binnenkant goed wordt beschermd.
Het geretourneerde product wordt direct bij je opgehaald en wordt terugbetaald door Krosfou met de betaalmethode die is gebruikt bij de bestelling, na ontvangst van het product door onze fabriek.
(2) Als u gebruik wilt maken van het wettelijke herroepingsrecht van 14 dagen en als aan de volgende voorwaarden is voldaan:
- het product zich in de oorspronkelijke, exacte staat bevindt (niet gebruikt, vrij van montagetekens, enz.), perfect werkt en voorzien is van alle accessoires,
- het product mag niet <<geproduceerd op aanvraag>> product,
- het product wordt geretourneerd in de originele verpakking (karton, intacte verpakkingszak, ...),
- het product in een retourdoos wordt geplaatst met het retournummer (verstrekt door de dienst-na-verkoop van Krosfou) duidelijk zichtbaar op de buitenkant, en het product binnenin goed beschermd is,
kun je contact opnemen met de dienst na verkoop van Krosfou op [email protected] die je de te volgen procedure zal meedelen.
Het geretourneerde product wordt direct bij je opgehaald en wordt door Krosfou terugbetaald via de betaalmethode die bij de bestelling is gebruikt, onder aftrek van retourkosten (die in dit geval voor jouw rekening zijn), na ontvangst van het product door onze fabriek.
(3) In alle andere gevallen zijn de retourkosten voor uw eigen rekening en vindt restitutie (geheel of gedeeltelijk) alleen plaats na expertise van het product in onze fabriek. Als de retourvoorwaarden niet worden gerespecteerd (bijv. gebruikt product), kan u 25€ in rekening worden gebracht.
(4) In geen geval mag een product <<geproduceerd op aanvraag>> door onze fabriek of als zodanig vermeld door de klantenservice, in het bijzonder door een e-mail te sturen naar de klant, worden geretourneerd of terugbetaald.

8 - Garantie :
Voor de roetfilters en katalysatoren die door Krosfou op de markt worden gebracht, geldt een GARANTIE van 3 jaar die beperkt is tot een gebruik van maximaal 100 000 KM.

De garantieperiode gaat in op de datum van ontvangst van het product. Om onder de garantie te vallen, moeten roetfilters en katalysatoren aan de volgende voorwaarden voldoen: de installatie moet zijn uitgevoerd in een montage/garagecentrum dat is gespecialiseerd in het vervangen van uitlaatsystemen, de defecten die het te repareren onderdeel direct hebben beschadigd, moeten zijn verholpen en de montage-instructies moeten zijn opgevolgd. De instructies van de fabrikant moeten ook strikt worden opgevolgd: nooit starten door duwen of slepen, nooit de werking van de motor controleren met de ontstekingskabels open, regelmatig de bougies en motorolie vervangen en periodiek de werking van de motor controleren bij een gespecialiseerd technisch controlecentrum voor auto's.
Specifieke voorwaarden die in acht moeten worden genomen voor dieselroetfilters/DPF: het gebruik van het voertuig mag niet worden beperkt tot korte ritten, want als de motor zijn bedrijfstemperatuur niet bereikt, kan het roet dat tijdens de verbranding wordt uitgestoten en door het filter wordt onderschept, niet worden verbrand door het passieve regeneratiesysteem, waardoor de levensduur van de DPF wordt verkort. Als de DPF wordt vervangen, moet de katalysator vóór de DPF, indien aanwezig, worden vervangen.
Specifieke voorwaarden voor katalysatoren: de auto mag alleen op loodvrije benzine rijden, de auto moet oorspronkelijk zijn uitgerust met een katalysator, de Lambdasonde moet tegelijk met de gebruikte katalysator worden vervangen (na 80 000 tot 100 000 KM.), als het nodig is om een aansluiting voor de katalysator te installeren, mogen alleen koperen aansluitingen worden gebruikt en moet de dichtheid van het uitlaatsysteem worden gecontroleerd, tot slot moet de katalysator worden aangepast aan de cilinderinhoud van de motor.
De garantie is beperkt tot de reparatie van het product in onze fabriek in Polen. Eenmaal in de fabriek bedraagt de reparatietijd van het product meestal 2 werkdagen. Demontage, immobilisatie van het voertuig of andere kosten gemaakt door de klant worden in geen geval ondersteund door Krosfou. De garantie kan enkel van toepassing zijn op onderdelen die geassembleerd zijn door het montagecentrum/garage die de factuur heeft opgesteld op naam van de koper van de productreferentie. Krosfou kan niet aansprakelijk gesteld worden voor onrechtstreekse schade, winst- of omzetderving op welke manier dan ook.
Producten waarvan het defect het gevolg is van nalatigheid of onjuist gebruik van de roetfilters of katalysatoren van Krosfou, verliezen hun garantie. In het bijzonder een verstopte DPF wordt in geen geval gedekt door onze garantie.

9 - Geschillen :
Deze Verkoopvoorwaarden zijn onderworpen aan de Franse wet.

Krosfou kan niet aansprakelijk worden gesteld voor schade van welke aard dan ook, materieel of immaterieel, die zou kunnen voortvloeien uit een slechte werking of een verkeerd gebruik van de verkochte producten. De aansprakelijkheid van Krosfou kan in geen geval het bedrag van de betaling van de bestelling die aanleiding geeft tot deze aansprakelijkheid overschrijden.
Klachten of speciale verzoeken zullen altijd met vriendelijkheid worden verwelkomd voor degenen die de moeite nemen om een probleem te onthullen, en Krosfou zal haar best doen om een minnelijke schikking te vinden.
In alle andere gevallen is de Rechtbank van Koophandel van Parijs exclusief bevoegd, ongeacht de voorwaarden van de bestelling, de plaats van levering of de geaccepteerde betalingswijze. Als een van de bepalingen van deze Verkoopvoorwaarden als onwettig of niet-afdwingbaar zou worden beschouwd door een rechterlijke beslissing, blijven de overige bepalingen van deze Verkoopvoorwaarden van kracht.

10 - Informatica en vrijheid :
De website www.krosfou.nl is het onderwerp geweest van een verklaring bij de CNIL, in overeenstemming met de artikelen 39 en volgende van de wet nr. 78-17 van 6 januari 1978 gewijzigd in 2004 met betrekking tot gegevensverwerking, bestanden en vrijheden, onder het ontvangstnummer 1918649. Elke gebruiker kan communicatie en, indien nodig, rectificatie of verwijdering van informatie die hem betreft verkrijgen door een e-mail te sturen naar [email protected]. Om de kwaliteit van de service te verbeteren, worden oproepen naar Krosfou waarschijnlijk opgenomen. 

 

KF_logo_Bleu2020_293x83.png

Krosfou SAS, 49 rue de Ponthieu 75008 Paris - tel: +33 1-84-202-100, limited company with a capital of 10,000 euros, VAT number FR 15 813386323 - TCR Paris 813 386 323Updated March 1st, 2023.