PRO-Hoek

EXCEPTIONELE VOORDELEN voorbehouden aan PRO's

U bent:

GARAGEBEDRIJF, RETAILIER, MECHANISME, TE KOOP EN VERKOOP van voertuigen, FLEET MANAGER, TAXI, GROSSIST

DPF, katalysator: waar kan ik deze onderdelen dringend vinden ?

DPF, katalysator: waar kan ik deze onderdelen dringend vinden ?

Het is algemeen bekend dat autoproblemen altijd op het slechtst mogelijke moment komen... Op weg naar het werk, voordat je op vakantie gaat of wanneer zich een noodgeval voordoet, zoals een naderende technische keuring... Gelukkig is het mogelijk om snel een goedkope katalysator of een fabrieksroetfilter te vinden. In dit korte artikel laten we je de verschillende oplossingen zien waarmee je zo snel mogelijk de katalysator of het roetfilter van je auto kunt vervangen.

De dealer : het is ingewikkeld...

Logischerwijs zou je voor het vervangen van een versleten roetfilter of katalysator naar de dealer van het merk van je auto moeten gaan. Dit is inderdaad een mogelijkheid. Alleen worden dealers uit voorraad bevoorraad. Het is dus mogelijk dat de apparaten die op je auto zijn gemonteerd niet van de nieuwste generatie zijn. Bovendien kan de tijd die nodig is om een afspraak te maken per dealer verdrievoudigen. Als je werkt met een voertuig waarvan het DPFS vervangen moet worden, kun je het je niet veroorloven om te wachten. Tot slot bieden dealers deze apparatuur vaak tegen een hoge prijs aan... En de rekening kan erg hoog zijn voor een eenvoudig Volkswagen Golf roetfilter.

Garage of autocentrum : je moet geduld hebben

Om geld te besparen kan het verleidelijk zijn om naar een autocentrum te gaan, zoals je in de meeste steden vindt. Of om naar de kleine garage in je dorp te gaan, met als doel een goedkope Peugeot 308 katalysator te vinden. Deze onderdelen zijn echter zelden op voorraad. Ze moeten vaak worden besteld. En ook al worden ze over het algemeen redelijk snel geleverd, de montage is afhankelijk van de planning van de vakman. Het kan dus wel een week duren voordat je auto weer veilig de weg op kan.

Een dealer van auto - onderdelen : ja, maar...

Een andere oplossing is om naar een centrum te gaan dat een breed assortiment auto-onderdelen verkoopt. Daar vind je een breed assortiment auto-onderdelen en eventueel een roetfilter of katalysator. Let op de kwaliteit en kies voor een roestvrijstalen carrosserie om roest te voorkomen. Deze oplossing is echter alleen haalbaar als je hem zelf kunt monteren. Garages zijn over het algemeen niet erg geïnteresseerd in het monteren van elders gekochte auto-onderdelen...

Wil je weten of je katalysator slecht is ? Wil je weten of je DPF verstopt is ?

De oplossing Krosfou : maximale snelheid

Op Krosfou bieden we 24-uurs levering van je nieuwe katalysator of roetfilter. Je kunt ervoor kiezen om je nieuwe katalysator of roetfilter bij je thuis te laten bezorgen, bij een relaispunt of zelfs bij een partnergarage. Maar voor nog meer snelheid kun je, wanneer je je bestelling plaatst, een beroep doen op een van onze partnermonteurs om hem snel te monteren, direct bij je thuis. Zo kunt u snel weer rijden met uw voertuig. Met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding en 3 jaar of 100.000 kilometer garantie.

Geplaatst op 24-09-2019 door 2019 0 365

Verwante artikelen

Alles wat je moet weten over het recyclen van het DPF en de...

Het recyclen van DPF en katalysatoren is noodzakelijk voor het milieu, maar het is ook een financieel aantrekkelijke...

Hoe lang gaat een DPF of katalysator mee ?

De vraag over de levensduur van roetfilters en katalysatoren is gesteld... En veel hangt af van hoe je rijdt !

Leave a CommentLeave a Reply

Blog categorieën

Laatste reacties

Blog zoeken