PRO-Hoek

EXCEPTIONELE VOORDELEN voorbehouden aan PRO's

U bent:

GARAGEBEDRIJF, RETAILIER, MECHANISME, TE KOOP EN VERKOOP van voertuigen, FLEET MANAGER, TAXI, GROSSIST

De uitlaat van mijn auto maakt een metaalachtig geluid. Is dat ernstig ?

De uitlaat van mijn auto maakt een metaalachtig geluid. Is dat ernstig ?

Terwijl je rijdt, merk je een metaalachtig geluid in je auto... Eerst denk je dat het geluid van de motor komt en je schrikt. Uiteindelijk blijkt het geluid van onder de auto te komen. Logischerwijs is het uitlaatsysteem van je auto verantwoordelijk voor het geluid. Wat zijn de mogelijke oorzaken van dit geluid ? Wat als het de katalysator is die vervangen moet worden ? In dit artikel stellen we je voor om de oorzaak van dit metaalachtige geluid vast te stellen... Voordat hij kapot gaat !

Inspecteer je uitlaatsysteem

Zelfs zonder veel mechanische kennis is het mogelijk om een diagnose te stellen, of in ieder geval een paar mogelijke hypotheses te elimineren, met betrekking tot dit metaalachtige geluid in het uitlaatsysteem van je auto. Als je auto verhoogd is (SUV bijvoorbeeld), kun je er zeker voorzichtig overheen kruipen. Zo niet, dan moet je je auto opkrikken en kriksteunen gebruiken. Vergeet niet dat je nooit onder een opgekrikte auto mag rijden ! Begin vervolgens met de inspectie. Zoek de midden- en achterdemper. Dit zijn dikke cilinders in het midden en aan de achterkant van de auto. Zijn ze beschadigd ? Zitten er gaten in ? Zo ja, dan kan dit de bron van het geluid zijn.

Zo niet, dan kun je ook proberen de uitlaatlijn te bewegen als je auto een paar uur heeft stilgestaan. Als er een beweging van enkele centimeters is, is het mogelijk dat een van de uitlaatbevestigingen versleten is. Of een silent block (een element dat is ontworpen om trillingen te absorberen) is van zijn plaats geraakt of gescheurd. Controleer ook of er geen gaten in de braid (een flexibele slang) zitten. Deze bevindt zich na de katalysator. In veel gevallen breekt dit onderdeel en veroorzaakt het onaangename trillingen en een metaalachtig geluid, vooral bij koude motor.

Wil je weten of je katalysator slecht is ? Wil je weten of je DPF verstopt is ?

Na het elimineren van de verschillende oorzaken die hierboven zijn opgesomd, is het raadzaam om je auto naar een vakman te brengen. De fout kan namelijk in de katalysator zitten. Op dezelfde manier als ondoorzichtige rook kan de aanwezigheid van een metaalachtig geluid in de uitlaatleiding een verstopte katalysator verraden die niet in orde is. Na verloop van tijd raakt de katalysator onherroepelijk verstopt. Hoewel het afhangt van het type voertuig en de rijstijl, bedraagt de levensduur van dit antivervuilingsapparaat over het algemeen ongeveer 120.000 kilometer.

Als je katalysator aan vervanging toe is, bekijk dan onze selectie goedkope katalysatoren. Op Krosfou produceren we onze eigen katalysatoren. Ons doel is om kwaliteitsproducten aan te bieden tegen prijzen die ver onder de garageprijzen liggen. Voer bovenaan de pagina het merk en model van je auto in om een goedkope katalysator van goede kwaliteit te vinden.

Zie ook het artikel << De uitlaat van mijn auto maakt een metaalachtig geluid, is dat ernstig ? >> op Krosfou NL.

Geplaatst op 18-04-2019 door 2019 0 459

Verwante artikelen

Hoe maak je de katalysator van je auto schoon ? Hier lees je hoe.

Handleiding voor het vervangen en reinigen van de katalysator van je auto

Is het verwijderen van de katalysator uit je auto een goed idee ?

Meer vermogen ✅ , minder storingen: het is verleidelijk om de katalysator te verwijderen/ontkatalyseren... Maar het...

Leave a CommentLeave a Reply

Blog categorieën

Laatste reacties

Blog zoeken